Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@13:27:45 GMT

مطالبه دانشجویان بابل برای حل معضل زباله انجلیسی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۶۷۸۶

مطالبه دانشجویان بابل برای حل معضل زباله انجلیسی

به گزارش ایرنا؛ سایت انجلیسی در ۳۵ کیلومتری جنوب بابل در روستایی به همین نام واقع است. در این منطقه زمینی به مساحت حدود هشت هزار مربع در قلب جنگل های هیرکانی به انباشت زباله شهرستان بابل اختصاص یافته است ، سایتی که قرار بود یک ساله باشد ولی حالا در سومین دهه عمرش همچنان محیط زیست منطقه را آلوده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان بابلی که در ماه های اخیر با برجسته سازی بحران زیست محیطی این سایت ، رفع آن را به عنوان اولویت اول شهرستان مطرح کرده بودند ، موضوع را امسال در مراسم ۱۶ آذر و روز دانشجو که در دانشگاه مازندران با حضور استاندار جدید برگزار شد ، پی گرفتند و به عنوان مهم ترین مطالبه شهرشان مطرح کردند.

کمتر از یک هفته پس از طرح موضوع در حضور استاندار ، حالا بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی نوشیروانی امروز شنبه با برگزاری یک جلسه هم اندیشی با مدیران و متخصصان حوزه محیط زیست و دعوت از یک نماینده از طرف اهالی روستای انجلیسی ، روستایی که زمین هایشان محل دپو و جمع آوری روزانه حدود ۳۰۰ تن زباله از شهر بابل و ۶ شهر اقماری دیگر به همراه روستاها با جمعیت حدود ۵۴۰ هزار نفری شهرستان است ، بار دیگر جنبه های دیگری از معضل را رونمایی کرده است.

در این نشست علاوه بر یکی از نمایندگان مردم بابل در مجلس شورای اسلامی ، رییس و چند از اساتید دانشگاه نوشیروانی هم حضور داشتند.

مهمانی یک ساله ، ماندگاری ۲۳ ساله 

احمد ادیبی عضو شورای اسلامی روستای انجلیسی در این جلسه هم اندیشی با تشریح تاریخچه چگونگی میزبانی جنگل های هیرکانی انجلیسی برای زباله های شهرستان بابل بیان داشت: در سال ۱۳۷۷ علی رغم مخالفت های شدید مردمی و هشدارهای زیست محیطی کارشناسان ، این محل برای دپوی زباله در نظر گرفته شد و هم اکنون بعد از ۲۳ سال تمامی کارشناسان به اتفاق میزبانی این مکان برای جمع آوری زباله های بابل را نامناسب دیدند.

وی افزود: آن زمان برای متقاعد کردن مردم وعده داده بودند که مجوز ریختن زباله در منطقه انجلیسی تنها برای یک سال است و مقرر شده بود تا پایان دوره یک ساله مکان مناسب دیگری پیدا و از اینجا منتقل شود اما هم اکنون بعد از ۲۳ سال همچنان این روند ادامه دارد و حجم دپوی زباله هم از حدود روزانه ۵۰ تن به ۳۰۰ تن در روز افزایش یافته است.

او ادامه داد : در حال حاضر انباشت بیش از ظرفیت سایت زباله انجلیسی به گونه ای بحرانی شده است که بوی تعفن تا چند کیلومتر به مشام می رسد و از سویی دیگر هزاران پرنده گوشتخوار زباله ها را در بام خانه ها ، باغ ها و جنگل های اطراف پخش می کنند.

ادیبی گفت : شیرابه های این زباله ها در انجلیسی به یک رودخانه ای تبدیل شده است که با آلوده کردن آب های پایین دست در نهایت به بابلرود می ریزد.

وی افزود : اهالی منطقه انجلیسی تاکنون تمامی تلاش خود را به کار بستند تا آسیب های زیست محیطی را به گوش مسئولان برسانند و از انجام کارهای حقوقی هم دریغ نکردیم و در سال ۹۳ با پیگیری قضایی حکم ممنوعیت ورود زباله به انجلیسی را گرفتیم که شورای تامین با آن مخالفت کرد.

او ادامه داد : شدت بحران زیست محیطی در منطقه انجلیسی به حدی است که بسیاری از حیوانات وحشی در منطقه تلف شده اند و بیماری های صعب العلاج برای اهالی منطقه انجلیسی بسیار فراوان شده است.

تفکیک زباله از مبدا اولین خواسته اهالی انجلیسی 

این عضو شورای روستای انجلیسی گفت: در این روزها که سایت زباله به اوج تکمیل ظرفیت رسیده است شهروندان بابلی تفکیک زباله را به طور جدی در دستور کار قرار دهند که این امر ضمن کاهش زباله روند تهیه کمپوست را هم آسان می کند.

ادیبی ادامه داد: آهک پاشی ابتدایی ترین کاری است که شهرداری بابل می تواند با انجام آن جلوی بوهای بد را بگیرد و این کار باید به صورت مرتب انجام شود.

وی اظهار داشت: پیشنهاد جدی ما به مسئولان آن است که در منطقه انجلیسی دیگر سرمایه گذاری نکنند و یک مکان جدید دیگری را برای جمع آوری زباله های بابل در نظر بگیرند.

او افزود : شیرابه های این سایت که قرار بود که توسط دانشگاه نوشیروانی بابل انجام شود به خوبی کار نمی کند و به علت گرانی فیلترهای سایت تصفیه شیرابه ، شهرداری از تعویض آن خودداری می کند.

تولید کمپوست بی کیفیت

یک استاد دانشگاه نوشیروانی که مدرک فوق دکتری مهندسی عمران- هیدولیک محیط زیست  نیز بیان کرد: با توجه به اینکه تفکیک زباله در بابل به درستی انجام نمی شود همین زباله ها به محل کمپوست در انجلیسی منتقل می شوند کود ایجاد شده غیر کیفی است که به گفته مجموعه شهرداری روزانه یک تن کمپوست تولید می شود.

دکتر عزیر عابسی افزود: تفکیک زباله باید از دانشگاه ها، مطب ها و مراکز درمانی به صورت دقیق اجرا و این امر در سطح شهر گسترش یابد که رفته رفته این موضوع برای شهروندان فرهنگ سازی شود.

وی بیان کرد: با تلاش ها و پیگیری هایی که انجام دادم بعد از ۶ سال موفق به حضور در سایت انجلیسی شدم که هزاران پرنده زباله ها را بلند و در منطقه توزیع می کنند که این وضعیت آلودگی ها را در منطقه گسترش می دهد.

او ادامه داد : اگر قرار باشد در یک منطقه ای زباله ریخته شود مکان آن باید ایزوله شود و سطح آن هم پوشیده و با دیوار چینی محافظت شود که به اندازه یک ورزشگاه تجهیزات نیاز دارد.

دکتر عابسی گفت: با توجه به میزان بالای شیرابه ای که از زباله در این منطقه تولید می شود و بارندگی سالانه یک هزار میلی متری در جنوب بابل که انجلیسی بخشی از آن است ، یک موج بزرگی از شیرابه زباله در منطقه هشت هزار هکتاری ایجاد خواهد شد.

این استاد دانشگاه  اظهار داشت : روزانه حدود ۳۰۰ تن زباله از شهر بابل و شهرهای اقماری به منطقه انجلیسی ریخته می شود که براساس قانون شهرداری بابل مسئول اصلی ساماندهی این زباله ها و شیرابه ها می باشد.

تولید ۱۵۰ متر مکعب شیرابه 

دکتری تخصصی مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و یکی از مدیران طرح تصفیه شیرابه زباله انجلیسی هم بیان کرد: در حال حاضر روزانه ی۱۵۰ متر مکعب شیرابه در محل جمع آوری زباله انجلیسی تولید می شود که از این میزان ۴۰ متر مکعب آن تصفیه می شود.

دکتر مجید پیروی افزود: این میزان تصفیه شیرابه ها مشکل شیرابه انجلیسی را حل نمی کند و طرح باید تکمیل شود.

وی گفت: قرار بر این بود که فاز نخست دستاوردها ما بررسی شود که در صورت تائید مراحل بعدی هم انجام شود.

وی اظهار داشت: راهکار ها ارائه می شود ولی هزینه ها بالاست و برای این موضوع باید چاره اندیشی شود.

محققان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در آستانه زندان

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل هم در این نشست گفت: برای محققان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در بحث تصفیه شیرابه انجلیسی مشکلات زیادی ایجاد شده است که هدف بیان آنها نیست اما همین اندازه در جریان باشید که برخی از محققان این دانشگاه  در آستانه زندان قرار دارند.

دکتر جواد واثقی افزود: با توجه به اینکه مشکلات در این حوزه زیاد است ، اما ما معتقدیم که ظرفیت های خوب موجود در دانشگاه نوشیروانی بابل می تواند گره گشا باشد و ما آمادگی داریم که دانش فنی خود را در اختیار قرار دهیم.

وی اظهار داشت: دانشگاه نباید درگیر کارهای اجرایی در حوزه صنعت شود بلکه باید دانش فنی را در اختیار صنعتگران و تولید کنندگان قرار دهد و نظارت هم داشته باشد.

او ادامه داد : دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال های اخیر رتبه های ممتاز جهانی کسب کرده است اما مطالبه افکار عمومی آن است که این ظرفیت در راستای حل مشکلات روز مردم منطقه بکار گرفته شود در غیر این صورت برای مردم ارزش نخواهد داشت.

واثقی بیان کرد: در حال حاضر فرصت مطالعات اساتید بجای اینکه در خارج از کشور حضور یابند در داخل کشور و در حوزه صنعت باید فعالیت کنند که در غیر این صورت تبدیل وضعیت و ارتقاء نخواهند یافت.

ظرفیت سایت انجلیسی تکمیل است

رییس اداره محیط زیست بابل هم گفت: در حال حاضر ظرفیت سایت انجلیسی بابل تکمیل می باشد و دیگر گنجایش ندارد.

حسین حیدرپور افزود: اگر از همین الان یک مکان مناسب دیگر برای جمع آوری زباله فراهم نشود در دو سال آینده شهرستان با چالشی جدی روبرو خواهد شد.

وی با اظهار این که روند و مقدار تصفیه شیرابه سایت انجلیسی مطلوب نیست ، گفت: شیرابه تنها در کمتر از یک سال فعال بوده و به کسی اجازه بازدید از محل تصفیه شیرابه ها را نمی دادند.

او افزود : مقدار ۴۰ متر مکعب شیرابه ای هم که تصفیه می شد به رودخانه ها سرازیر می شد که این امر هم دستاورد مطلوبی نداشته است.

حیدرپور گفت: در شهرستان بابل ۷۰۰ پزشک و مطلب وجود دارد که جمع آوری جداگانه زباله های این مکان ها در دستور کار قرار دارد.

رعایت مسایل زیست محیطی در بابل مطلوب نیست

دادستان بابل هم در این نشست گفت: به طور کلی برآورد ما این است که در شهرستان بابل رعایت مسئله زیست محیطی جدی گرفته نمی شود.

حجت الاسلام ملا کریمی افزود: این امر تنها مختص به سایت زباله انجلیسی نیست بلکه ریختن فاضلاب خانگی در بابلرود هم در محدوده شهر یکی دیگر از چالش های پیش روی زیست محیطی در این شهر است.

وی بیان کرد: شهرک های صنعتی در بابل در موضوع پساب ها عملکرد ضعیفی دارند و تصفیه خانه ها را در محل شهرک های صنعتی جدی نگرفته و احداث نمی کنند.

او ادامه داد : در حال حاضر در کوتاه مدت برای حل مشکل سایت انجلیسی اول باید تفکیک زباله جدی گرفته شود و کارشناسان و متخصصان اقدامات فوری که باید انجام شود ارائه دهند تا شهرداری بابل نسبت به رفع آن اقدام کنند.

ضرورت تشکیل ستاد حل بحران سایت زباله انجلیسی 

نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی هم گفت: امروز همه به اتفاق به این نتیجه رسیدند که سایت فعلی در انجلیسی مکان مناسبی برای جمع آوری زباله های بابل نیست و برای حل کوتاه مدت و بلند مدت این مشکل با حضور متخصصان و مسئولان ستادی تشکیل خواهد شد.

مهدی سعادتی افزود: هر چند غیبت نماینده شهرداری بابل در جلسه امروز یک ضعف است اما دغدغه ها و برنامه هایی که ستاد به شهرداری ارائه دهد باید انجام دهند.

وی گفت: این ستاد که با حضور متخصصان در این حوزه فعالیت خواهد کرد تا یافتن مکان جدید جمع آوری زباله طرح های کوتاه مدت برای حل این مشل هم ارائه می کند.

او افزود : برای حل مشکل زباله بابل باید یک موج ملی ایجاد شود تا با برخورداری از اعتبارات کلان ملی این مشکل برطرف شود.

سعادتی گفت: در حال حاضر بیشتر اعتبارات کشور صرف حقوق و مزایای کارکنان می شود و تا پایان سال ۶۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان نیاز می باشد.

نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما باید به دنبال سرمایه گذار باشیم که سرمایه گذاری در این حوزه برای وی دستاورد هم داشته باشد و از تمام ظرفیت های قانونی و نظارتی برای حل مشکل سایت انجلیسی بابلکنار استفاده کنیم.

برچسب‌ها مدیریت پسماند دفع زباله بابل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیریت پسماند دفع زباله بابل مدیریت پسماند دفع زباله بابل دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برای جمع آوری زباله دانشگاه نوشیروانی تصفیه شیرابه شهرستان بابل شورای اسلامی شهرداری بابل او ادامه تفکیک زباله حال حاضر سایت زباله زیست محیطی شیرابه ها انجام شود محیط زیست زباله ها متر مکعب حل مشکل برای حل یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۶۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران

بی تفاوتی به نقش چند وجهی آب بندان‌ها در اقتصاد و معیشت مردمان شمال کشور، این بار دامن منابع آبی بکر مازندران به ویژه شهرستان بابل را گرفته و برای تداوم رونق بخش کشاورزی به ویژه شالیکاری در منطقه ۱۱۰ قطعه از این آب بندان ها نیازمند لایروبی فوری هستند.

با وجود اخذ ردیف اعتباری اختصاصی برای ساماندهی و لایروبی آب بندان‌های شمال کشور اما این طرح حداقل در مازندران و در شهرستان بابل در حد طرح باقی مانده و در گام اجرایی قرار نگرفته است.

آب بندان؛ استخر یا تالاب دست ساز خاکی و بسیار بزرگ است که از گود کردن و خاکبرداری یک محدوده و ریختن و کوبیدن و ایجاد دیواره خاکی دور این محدوده به وجود می آید تا روان آب ها در آن برای بهره برداری کشاورزی ذخیره شود.

این سازه ذخیره ساز آب کشاورزی، مختص استان های شمالی کشور است که در مازندران به آن ' اندون '، در گیلان ' سل ' و در استان گلستان ' بندسار ' می گویند.

بر اساس آمار رسمی، مساحت کل آب بندان‌های استان های گلستان، مازندران و گیلان حدود ۳۳ هزار هکتار است که آب آبیاری حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری را تأمین می کند.

رواج سدسازی در کشور به همراه استفاده بی در و پیکر از سفره های زیرزمینی و دلخوشی به شیوه های نوین آبیاری در چند دهه گذشته سبب شد تا تعداد زیادی از آببندان های این استان ها رها شده و خشک شوند در حالی که تا اواخر دهه ۴۰ و ۵۰ این سازه ها تنها تامین کننده آب کشاورزی در شمال کشور بود.

آب رودخانه ها و هرز آب ناشی از بارندگی در فصل های غیرکاشت از طریق کانال ها و پمپاژ به آب بندان‌ها هدایت شده و در فصل بهار و تابستان برای آبیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

در این پیوند فرماندار بابل با بیان این که ۱۱۰ قطعه آب بندان در این شهرستان نیاز فوری و اضطراری به لایروبی دارند، گفت: اگر با رویه فعلی لایروبی آب بندان های این شهرستان انجام شود ۲۵ سال این مهم زمان می برد.

علی پیر فلک افزود: از مجموع ۲۱۰ قطعه آب بندان شهرستان بابل ۱۱۰ قطعه آن کارایی زیادی برای آبیاری شالیزارها ندارد و به صورت فوری باید لایروبی آنها آغاز شود.

وی اظهار داشت: در یک سال اخیر هشت آب بندان در این شهرستان لایروبی شد که اگر با همین رویه فعلی لایروبی ها انجام شود ۲۵ سال زمان می برد تا همه آب بندانهای این شهرستان لایروبی شوند.

پیرفلک افزود: دیگر آب بندان های این شهرستان که در حال حاضر نیاز به لایروبی ندارد، برای چند سال دیگر به لیست آب بندان های نیازمند به لایروبی اضافه خواهد شد، که با محاسبه همه آنها لایروبی آب بندانهای شهرستان بابل ۲۵ سال طول خواهد کشید.

فرماندار بابل با بیان این مطلب که کمبود اعتبار یکی از علت های اصلی تاخیر در لایروبی آب بندانهای این شهرستان است، خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم که برای شالیکاران ما بسیار حائز اهمیت است نیازمند اعتبار ملی هستیم.

نماینده عالی دولت در شهرستان بابل با اشاره به این مطلب که با توجه به تداوم خشکسالی و کمبود آب برای زمین های شالیزاری نقش آب بندانها برای تامین این نیاز بسیار مهم است، ادامه داد: نیاکان ما با احداث آب بندانها، نیازهای اصلی تامین آب زمین های شالیزاری خود را تامین می کردند و این مهم باید در شرایط فعلی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

فرماندار بابل خاطرنشان کرد: برخی از آب بندان های این شهرستان به خاطر عدم لایروبی تا پایان اردیبهشت ماه بیبشتر آبدهی ندارند و این امر به چالشی برای شالیکاران تبدیل شد.

این مقام مسوول تصریح کرد: به عنوان نمونه آب بندان۲۰ هکتاری خراسان محله بابل در سال گذشته تا اواخر اردیبهشت بیشتر آبدهی نداشت که در سال جاری با لایروبی که انجام شد مشکل شالیکاران برطرف شد.

استان مازندران بیش از ۸۰۰ آب‌بندان بزرگ و کوچک را در خود جای داده و در کنوانسیون رامسر ثبت جهانی شده است. و شهرستان بابل با ۲۱۰ قطعه آبندان دارای بیشترین آبندانها در بین شهرهای مازندران است.

در طول ۴۰۰ سال گذشته تا کنون این ظرفیت سبب شده است که کشاورزان و شالی کاران این استان بدون استفاده از فناوری های امروزی که با برق فعالیت دارند به کشت برنج بپردازند.

مردم استان همواره از این آب‌بندان‌ها برای امرار معاش زندگی خود استفاده می کردند و می کنند و با کشاورزی و صید ماهی در چارچوب قانون از این ظرفیت ممتاز برای کسب روزی حلال بهره می گیرند.

از طرف دیگر این آب‌بندان‌ها در شهرها که به عنوان یک سیستم خنک کننده و تعدیل درجه حرارت دما در تابستان محسوب می شدند در زمستان یا زمان سیلاب برای کنترل سیل در طول تاریخ برای مازندران اثربخش بودند.

مازندران دارای ۲ تالاب بین‌المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل‌پل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.

مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آب‌بندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت می‌کنند.

بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده‌های مختلف مهره‌داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها در زیست‌بوم مازندران شناسایی شده‌اند.

پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی‌ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • دریا در پی طلا ساختن از مس
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم
  • آئین گرامیداشت روز جهانی روانشناس و مشاور برگزار شد